Потрошачи имају следеће право одустајања:

_____________________________________________________________________________

 

Услови

 

Право на одустајање

Имате право да откажете овај уговор у року од четрнаест дана без навођења разлога. Период отказивања је четрнаест дана од дана закључења уговора.

Да бисте искористили своје право на повлачење, морате нас обавестити (Мацхиненго ГмбХ Артур Ладебецк Стр 171, 33647 Биелефелд, Немачка, +49 (0) 5224 / 9395294) о својој одлуци путем јасне изјаве (нпр. поштом или е-поштом).да раскине овај уговор. За ово можете користити приложени узорак обрасца за опозив, али то није обавезно.

Да би испунио рок за повлачење, довољно је да пошаљете комуникацију у вези права на повлачење пред периоду за поништење.

Ефекти повлачења

Ако се повучете из овог уговора, извршили смо сва плаћања која смо добили од вас, укључујући трошкове испоруке (осим додатних трошкова који произилазе из чињенице да сте одабрали другу врсту испоруке од најјефтиније стандардне испоруке коју нудимо морају да одмах отплатите и најкасније у року од четрнаест дана од дана када смо добили обавештење о вашем отказивању овог уговора. За ову отплату користимо иста средства плаћања која сте користили у оригиналној трансакцији, осим ако се изричито не договоримо са вама; ни под којим условима неће бити наплаћена накнада за ово враћање.

Ако сте затражили да услуге започну током периода отказивања, морате нам платити разуман износ, који одговара пропорцији већ пружених услуга до тренутка када сте нас обавестили о остваривању права отказивања у вези са овим уговором У поређењу са укупним обимом услуга пружених у уговору.

_____________________________________________________________________________

У случају уговора о пружању услуга, право на одустајање престаје, између осталог, ако је предузетник услугу у потпуности пружио и услугу започео тек након што је потрошач дао своју изричиту сагласност и истовремено потврдио своје знање да губи право на одустајање ако предузетник уговор у потпуности испуни.

Ако се стране другачије не договоре, право опозива се не односи на уговоре о пружању услуга у областима смештаја за сврхе које нису стамбене сврхе, превоз робе, изнајмљивање возила, достава хране и пића и у складу са чланом 312г (2) БГБ за пружање додатних услуга у вези са слободним активностима, ако уговор предвиђа одређени датум или период за пружање услуга.

Прилог: Модел обрасца за повлачење

 

Модел повлачење образац

 

(Ако желите да раскине уговор, попуните овај образац и послати га натраг.)

 

 

За Мацхиненго ГмбХ Артур Ладебецк Стр 171, 33647 Билефелд, Немачка, инфо@мацхиненго.де

 

- Овим напомињем (а) ја / ми (*) се повуче из мог наше (*) уговор / ступила на за куповину следећих производа (*) / пружање следећих услуга (*)

 

   ........................

 

- од А до Ж о (*) / примљено (*)

 

   ........................

 

- Име / потрошача (и)

 

   ........................

- Адреса / потрошача (и)

 

   ........................

- Потпис / потрошача (а) (само за поруку на папиру)

 

   ........................

- датум

 

   ........................

 

 

(*) Делете ас аппроприате.